New Hope Telephone Cooperative
       
     
 The exterior walls’ yellow brick ties the new and existing buildings, and its architectural standing seam roof recalls their more industrial metal roofs. The public spaces are expressed on the outside by the dark red synthetic stucco and higher roof. The resulting clerestory windows and their broad overhang bring controlled daylight to the lobby to balance the large north windows behind the tellers.
       
     
 The lobby walls are economical birch plywood squares and exposed concrete block. The new drive-through teller window is integrated into the lobby’s north wall. The offices use their volume and window sizes to reflect the hierarchy of general and sub managers. They and the community/board room make use of the more private, northern rear exposure.
       
     
 The offices along the buildings southern front have a deep overhang to control the daylight. The break room on the southeast corner has a raised ceiling, large expanses of glass on two sides, spare wood cabinets and an abstract-patterned tile floor.
       
     
New Hope Telephone Cooperative
       
     
New Hope Telephone Cooperative

The site is in a flood fringe at the corner of the cooperative’s property, bounded on two sides by their existing offices, equipment, and vehicle storage buildings. Alluvial soil also called for building up the earth pad to “float” the lightly loaded building on difficult and moisture sensitive soils. A steel frame with small bay spacings and integrated footings help insure stability. The building houses the public lobby with teller stations, the dispatch department, management offices, a board /community room, and a break room for all cooperative employees.

 The exterior walls’ yellow brick ties the new and existing buildings, and its architectural standing seam roof recalls their more industrial metal roofs. The public spaces are expressed on the outside by the dark red synthetic stucco and higher roof. The resulting clerestory windows and their broad overhang bring controlled daylight to the lobby to balance the large north windows behind the tellers.
       
     

The exterior walls’ yellow brick ties the new and existing buildings, and its architectural standing seam roof recalls their more industrial metal roofs. The public spaces are expressed on the outside by the dark red synthetic stucco and higher roof. The resulting clerestory windows and their broad overhang bring controlled daylight to the lobby to balance the large north windows behind the tellers.

 The lobby walls are economical birch plywood squares and exposed concrete block. The new drive-through teller window is integrated into the lobby’s north wall. The offices use their volume and window sizes to reflect the hierarchy of general and sub managers. They and the community/board room make use of the more private, northern rear exposure.
       
     

The lobby walls are economical birch plywood squares and exposed concrete block. The new drive-through teller window is integrated into the lobby’s north wall. The offices use their volume and window sizes to reflect the hierarchy of general and sub managers. They and the community/board room make use of the more private, northern rear exposure.

 The offices along the buildings southern front have a deep overhang to control the daylight. The break room on the southeast corner has a raised ceiling, large expanses of glass on two sides, spare wood cabinets and an abstract-patterned tile floor.
       
     

The offices along the buildings southern front have a deep overhang to control the daylight. The break room on the southeast corner has a raised ceiling, large expanses of glass on two sides, spare wood cabinets and an abstract-patterned tile floor.