Produkt Glas Fit-Out
       
     
 Produkt Glass quickly outgrew its small original space in a local warehouse district. The client then secured a larger space in another warehouse nearby. The client desired the ability to showcase their products and enlisted the aid of an architect.
       
     
 It was quickly decided that the existing walls and ceilings, which fragmented the space into small offices, had to go. The exception was the central core, which remained and was extruded to the roof. It now contains the servant spaces – the restrooms, mechanical equipment, a kitchen and the copy room.
       
     
 The new offices, sporting glass panel walls, are arranged askew, about the core, so that the products can be displayed in a more dramatic manner.
       
     
 The offices are juxtaposed so that as many detail conditions as possible are revealed – inside corners, outside corners, glass abutting wall, glass connecting to the ceiling, glass abutting glass, etc.
       
     
 Floors, walls and ceilings are painted white so that the focus of space remains on the products. Pops of color exist only in furniture and accessories.
       
     
 The warmth of wood beams is threaded through the space at strategic locations. Volume is achieved by opening the spaces to the roof structure wherever possible. The resulting dynamic interior contrasts drastically with the drab warehouse exteriors, causing visitors to enter the space and pause, in stunned appreciation.
       
     
produkt_8.jpg
       
     
produkt_10.jpg
       
     
Produkt Glas Fit-Out
       
     
Produkt Glas Fit-Out

2010 North Alabama Chapter, American Institute of Architects Design Awards Merit Award for Produkt Glas Fit-Out.

 Produkt Glass quickly outgrew its small original space in a local warehouse district. The client then secured a larger space in another warehouse nearby. The client desired the ability to showcase their products and enlisted the aid of an architect.
       
     

Produkt Glass quickly outgrew its small original space in a local warehouse district. The client then secured a larger space in another warehouse nearby. The client desired the ability to showcase their products and enlisted the aid of an architect.

 It was quickly decided that the existing walls and ceilings, which fragmented the space into small offices, had to go. The exception was the central core, which remained and was extruded to the roof. It now contains the servant spaces – the restrooms, mechanical equipment, a kitchen and the copy room.
       
     

It was quickly decided that the existing walls and ceilings, which fragmented the space into small offices, had to go. The exception was the central core, which remained and was extruded to the roof. It now contains the servant spaces – the restrooms, mechanical equipment, a kitchen and the copy room.

 The new offices, sporting glass panel walls, are arranged askew, about the core, so that the products can be displayed in a more dramatic manner.
       
     

The new offices, sporting glass panel walls, are arranged askew, about the core, so that the products can be displayed in a more dramatic manner.

 The offices are juxtaposed so that as many detail conditions as possible are revealed – inside corners, outside corners, glass abutting wall, glass connecting to the ceiling, glass abutting glass, etc.
       
     

The offices are juxtaposed so that as many detail conditions as possible are revealed – inside corners, outside corners, glass abutting wall, glass connecting to the ceiling, glass abutting glass, etc.

 Floors, walls and ceilings are painted white so that the focus of space remains on the products. Pops of color exist only in furniture and accessories.
       
     

Floors, walls and ceilings are painted white so that the focus of space remains on the products. Pops of color exist only in furniture and accessories.

 The warmth of wood beams is threaded through the space at strategic locations. Volume is achieved by opening the spaces to the roof structure wherever possible. The resulting dynamic interior contrasts drastically with the drab warehouse exteriors, causing visitors to enter the space and pause, in stunned appreciation.
       
     

The warmth of wood beams is threaded through the space at strategic locations. Volume is achieved by opening the spaces to the roof structure wherever possible. The resulting dynamic interior contrasts drastically with the drab warehouse exteriors, causing visitors to enter the space and pause, in stunned appreciation.

produkt_8.jpg
       
     
produkt_10.jpg